Kerobia és un grup de música format per Xabi Bandini (guitarra i veu), Mikel Zorrilla (bateria), Alberto Isaba (baix), Mikel Isaba (tecles) i Rubén Matilla (guitarra).


Aquest gruo d'Iruña es va formar a l'últim mes del 2001 quan es van ajuntar Xabi, Mikel i Germán San Martín (ex-teclista de Kerobia). Es va mantenir com a trio fins al Gener del 2003, quan va entrar Karlos Ortiz com baixista. Amb aquest quartet van publicar el primer disc: Kerobia (2004,GOR). Després de realitzar la gira de presentació d'aquest disc, al desembre del 2005 varen començar a preparar el segon disc i Karlos Ortiz va deixar el grup i va agafar el relleu Alberto Isaba al baix.


Amb aquesta nova composició es va publicar el segon disc: Rose Escargot (2006, GOR). Després d'estar sobre dels escenaris fins a finals del 2007 Germán va deixar el grup i va entrar Mikel Isaba a les tecles.


A continuació Kerobia es va endinsar en un nou projecte: la gravació d'una trilogia d'àlbums. El fils conductors de la trilogia són els tres contenidors de brossa.


A l'Abril del 2008 es va publicar el primer volum: Materia organikoa eta gainerakoak (2008, "Y LAS ARDILLAS MÁGICAS"), amb el qual vam guanyar a l'Abril del 2009 el "Gaztea saria" a la millor banda d'Euskar Herria.


Al Maig del 2009 va sortir a la llum la segona part de la trilogia, titulada "Papera eta kartoia". Inmediatament es va incorporar Rubén Matilla a la guitarra per a preparar la gira d'aquest disc.


L'1 de Juny del 2010 s'ha publicat la tercera i última part de la trilogia: "Ontziak". A partir del Setembre del 2010, el grup estarà sobre de l'escenari defensant en directe els temes plantejats durant la trilogia.


Discografia:
Maketa (2003, Autoproducció)
Kerobia (2004, GOR)
Rose Escargot (2006, GOR)
Materia organikoa eta gainerakoak (2008, Y LAS ARDILLAS MÁGICAS)
Papera eta kartoia (2009, Y LAS ARDILLAS MÁGICAS)
Ontziak (2010, Y LAS ARDILLAS MÁGICAS)

  • v1
  • h1
  • v2
  • v3


  • corto
  • largo
  • hachas
  • pelea


  • argazki_1
  • argazkia_3
  • argazkia_4
  • argazkia_7